Aspecte legale privind principalele tipuri de conflicte în mediereAsociația Centrul de Mediere Craiova și Nica Elena Adina în calitate de formator principal organizează cursul de tehnici avansate ”Aspecte legale privind principalele tipuri de conflicte în mediere – civile, penale, de familie”. Cursul este acreditat de Consiliul de mediere prin Hotărârea nr. 17 / 22.02.2014.

Puncte profesionale: 20

Durată curs: 3 zile

Cost: 700 lei

Tip curs: deschis

Locație: în orice localitate din România unde se formează un grup de minim 16 cursanți

Pentru detalii și înscriere: tel. 0766.20.20.63 sau mail: corneliabanghea@yahoo.com
Cursul își propune să conecteze mediatorii profesioniști cu aspectele legale inerente din conflictele ce fac obiectul medierilor. Astfel, se poate asigura mai ușor o concordanță între înțelegerea de facto intervenită între părți în cadrul medierii și forma necesară pentru ca aceasta să fie cu ușurință recunoscută de instituțiile statului și pusă în aplicare imediat.

În cadrul cursului se identifică tipuri de cazuri care pot face obiectul medierii, termene și proceduri specifice pentru fiecare tip de caz care pot influența dinamica de la masa medierii și finalitatea acesteia.

În urma acestui curs, mediatorii vor putea:

- Să dezvolte abilități de identificare a tipurilor de conflicte potrivit dispozițiilor specifice ale Legii medierii 192/2006.

- Să identifice legislația aplicabilă în cazurile penale, civile și de familie și să poată întocmi documente în procesul de mediere în conformitate cu legislația în vigoare.

- Să identifice riscuri și avantaje ale procedurii de mediere în comparație cu procedura clasică guvernată de legislația aplicabilă în domeniul respectiv.

- Să anticipeze situațiile care pot influența implementarea acordurilor de mediere